Kontaktne informacije:
Makedonija za vse okuse

Promo cena, priložnost je tu, pohiti s prijavo, mesta so omejena

SOBOTA 21.03.2015: KOPER – BENETKE – SKOPJE

Ob 9:30 odhod iz Kopra, okrog 13.ure prihod na letališče v Benetkah. Letališke formalnosti in polet proti Skopju. Letimo nad Beneško laguno, Tržaškim zalivom, Limskim kanalom, Cresom, Velebitom, … do Skopja. Ob 16:45 pristanek na novem, sodobnem letališču Aleksander Veliki.

Tam nas čaka avtobus in nas pelje skozi mesto do trdnjave nad Skopjem. Od tam kratek sprehod skozi staro čaršijo, čez kamniti most do novega dela mesta. Sledi ogled Skopja in njegovih novih neverjetnih arhitekturnih dosežkov ob reki Vardar: velikanska vladna palača v antičnem stilu, zgodovinski muzeji, opera, 4. muzej holokavsta na svetu (samo Jeruzalem, Washington, Berlin in Skopje), kip Aleksandra Velikega (najvišji kip konjenika v Evropi), slavolok zmage, … . Seveda bo dovolj časa za kavo, ali še bolje mastiko, skopsko pivo, vino, … v mnogih, privlačno urejenih lokalih. Sledi sprehod ali prevoz do restavracije. Zelo okusna in obilna večerja stane okrog 10 EUR. Hrana je izredno pestra, barvita, zanimiva,.. slastna. Pripravite se na odkritje novih dimenzij okusa. Po večerji sledi prevoz do hotela ob reki Vardar. Nočitev v novem, lepo opremljenem manjšem hotelu. Za tiste, ki se jim še ne spi, se ponuja priložnost za vrhunsko nočno življenje v centru mesta. Taxi je izredno poceni.

 

NEDELJA 22.03.2015: SKOPJE – PRILEP – BITOLA – OHRID

Od 7.ure dalje bo postrežen zajtrk in okrog 8.ure se odpeljemo proti Bitoli. Ustavimo se v mestu Prilep in si ogledamo edinstveni muzej tobaka. Kogar zanima, mu lahko pri domačinih uredimo nakup tobaka najboljše kvalitete. V Bitoli se bomo sprehodili skozi star del mesta in živahno ter pisano tržnico z domačimi proizvodi. Poceni in odličen fižol Tetovac, orehi, makedonski riž, odlična mleta paprika.. Vzdušje kot v orientalskih deželah. Po obisku tržnice sledi kosilo v najboljši restavraciji v mestu. Ogledamo si še pravoslavno cerkev, pa džamijo, saat kulo,.. in seveda Širok Sokak kot najlepši korzo na Balkanu. Če bo zanimanje, si ogledamo mestni muzej in arheološko najdišče Herakleja z antičnim amfiteatrom in čudovitimi talnimi mozaiki. Sledi vožnja v Ohrid, in namestitev v odličnem hotelu našega gostitelja. Za zaključek dneva pa še kraljevska večerja v njegovi restavraciji, ki se ponavadi razvije v nepozabno zabavo.

 

PONEDELJEK 23.03.2015: OHRID – SV. NAUM – OHRID

Pozen zajtrk, pa kavica in vožnja proti samostanu Sv. Naum. Star samostan, zgrajen na skali nad jezerom, lep razgled, … začuti se mir. Blizu je izvir zdravilne vode, v okolici se prosto sprehajajo pavi.. Sledi sprehod mimo 200 m stojnic, kjer vsak najde nekaj zase. Ogledamo si tudi koliščarsko naselje in muzej podvodnih izkopanin. Popoldne se vračamo ob jezeru nazaj v Ohrid, ki ima resnično kaj za pokazat: značilna arhitektura, Samuelova trdnjava nad mestom, veliko število starih cerkva, prva univerza, izredno akustičen amfiteater, kjer so nastopali mnogi svetovno znani izvajalci in še več.

Zvečer se sprehodimo po slavnem korzu. Poleg vsega drugega, lahko kupimo tudi originalne Ohridske bisere, ali pa se ustavimo le na pijači v udobnih foteljih, s pogledom na mirno gladino jezera in na vrvež promenade. Večerja v najboljši restavraciji z odlično muziko. Uživamo dokler želimo.

 

TOREK 24.03.15: OHRID – SKOPJE – BENETKE – KOPER

Po obilnem zajtrku in kavi sledi vožnja na letališče. Letališke formalnosti in ob 12:30 polet proti Benetkam, kjer pristanemo ob 14:40. Vožnja proti domu, s prihodom v Koper ob predvidoma 17.uri.

 

Datum odhoda: 21.03.2015

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči

Čas za prijavo: 28.02.15 oz. do zasedbe prostih mest

Najmanjše število potnikov: 15

Cena na osebo: 290 EUR / Plačilo: 100% ob prijavi

V ceni je vključeno: prevoz iz Kopra do letališča v Benetkah in nazaj, letalski prevoz, letalske in varnostne pristojbine, 1 kos ročne prtljage (max. dim. 56 x 45 x 25 cm), 3x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, avtobusni prevoz po programu, zunanji ogledi po programu, lokalni vodič v Makedoniji, spremstvo in organizacija potovanja.

Obvezno doplačilo: agencijski stroški prijave 10 EUR

Doplačila po želji na poti:

- velika prtljaga (velik kovček): 36 EUR (cena velja le skupaj s prijavo, na letališču je dražje)

- kosila in večerje: cca 10 EUR / obrok

- vstopnine za notranje oglede 

 

Naš namig, za lažjo odločitev:

- hrana je izredno dobra in poceni, pijača da ne govorimo

- cenovno ugodni nakupi ter številne diskoteke in bari

Pomembno – potrebno je vedeti:

Letalski prevoznik ob morebitni odpovedi potovanja, vplačane letalske karte ne vračajo.

Priporočamo vam, da se odločite za sklenitev zavarovanja rizika odpovedi potovanja.

Prevozi se opravljajo z nizkocenovnim let. prevoznikom in s turističnim avtobusom v Makedoniji.

Nastanitev je hotelih 3*, v dvoposteljnih sobah (TWC), na osnovi nočitev z zajtrkom.

Potovanje poteka pod vodstvom slovenskega spremljevalca in pod vodstvom lokalnega vodnika. Ogledi v programu so zunanji, vstopnine so za doplačilo možne na kraju samem.

Za potovanje potrebujete osebno izkaznico ali potni list.

Ob prijavi je potrebno navesti:

- ime in priimek (tako kot je navedeno v osebnem dokumentu)

- datum rojstva

- št. osebnega dokumenta in datum veljavnosti

(veljaven mora biti še vsaj 90 dni od dneva zaključka potovanja)

- tip prtljage za katerega ste se odločili

 

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih

pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.