Kontaktne informacije:
Primorska – naš namig, vaša …

Ob dogovorjeni uri vas naš vodič pričaka v Kozini. Najprej se zapeljemo v Slivje na ogled cerkve Sv. Martina in jame Dimnice. Nadaljujemo z ogledom grada Socerb in bližnje Sv. Jame, ter si malo kasneje v istrski osmici privoščimo šavrinsko kosilo. Sledi ogled etnološke zbirke v Loparju in premik v Koper, kjer se ob razlagi vodiča sprehodimo skozi staro mestno jedro. Za zaključek še najlepše, obisk vinarske kmetije z obnovljenim mlinom in pokušino istrskih dobrot.

SLIVJE – DIMNICE

Slivje, vasica na obrobju Brkinov je poznana po jami Dimnice in mogočni cerkvi sv. Martina. Poslikave v cerkvi so delo akademska slikarja Toneta Kralja in povezane z življenjem Sv. Martina in bojem primorskega človeka v času vojne. V soju karbidovk se bomo spustili v jamo. In imeli bomo kaj videt. Kraški pojavi na stiku fliša in apnenca so vidni vsepovsod.

SOCERB

Grad Socerb leži na robu kraške stene, s katere se nam odpira čudovit razgled na gričevje Slovenske Istre in Tržaški zaliv. Skozi zgodovino je imel grad pomembno strateško vlogo in vrsto gospodarjev, ki so nadzorovali tržaško zaledje. Sv. Jama v bližini je znana kot edina podzemna cerkev v Sloveniji in prebivališče tržaškega mučenca sv. Socerba.

OSMICA

Ime osmica, so dobili vinotoči v katerih so vinogradniki lahko prodajali svoje vino osem dni v letu brez davka. Vinarji so prirejali osmice v prostoru, kjer se je vino hranilo. Danes lahko vinar organizira osmico največ dvakrat na leto po deset dni, dokler ima lastno hrano in pijačo. Za opoldansko južino se bomo ustavili v eni izmed osmic.

LOPAR

Strnjena obcestna vas v osrčju Slovenske Istre ali vas na oslovem hrbtu, kot ji rečejo domačini. Ogledali si bomo krajevno-etnološko in domoznansko zbirko Hiša od Bardinca. Kmečka kuhinja, vinska klet z leseno stiskalnico iz 19. stoletja in prostor krajevne zgodovine nam približajo življenje prebivalcev v teh krajih.

KOPER

Znamenitosti in zanimivosti, ki so se skozi stoletja vpisale na seznam mestne dediščine je dolg: Carpacciov trg, Taverna, Titov trg, Pretorska palača, Loža, stolna cerkev, mestni stolp, vodnjak Da ponte, Mudina vrata, trg Brolo in druge. Mestna zgodovina, umetnost in arhitektura, pa mestne anekdote ter mestni utrip nas bodo zagotovo pritegnili.

VINARSKA KMETIJA

V dolini reke Rižane bomo obiskali vinarsko kmetijo. Razkazali nam bodo vinsko klet in star obnovljen mlin. Ob istrskih vinih, oljčnem olju, siru in domačem kruhu pa bomo še na utrujenost zagotovo pozabili.

 

 

Cena na osebo:

47 EUR (min. 41 oseb) / 52 EUR (25 – 40 oseb) / 57 EUR (15 – 24 oseb)

(otroci do 5 let: brezplačno / otroci od 6 – 15 let: -20%)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

pokušina vin s prigrizkom,

šavrinska marenda (bobiči s klobaso, sladica, 2dl vina),

organizacija, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV, vreme in dobra volja.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, ostalo 7 dni pred izletom.

 

 Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po vaši izbiri:

večerja – od 12 EUR/ oseba, harmonikar – 120 EUR/ skupina.

  

 

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH.

ZAHTEVAJTE POSEBNO PONUDBO.

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.