Kontaktne informacije:
Neodkrita Istra

Naš vodič vas ob dogovorjeni uri pričaka v Rižani. Skupaj nadaljujemo vožnjo do Sočerge, od koder se odpravimo do istrskih spodmolov. Do spodmolov in nazaj imamo dve uri lahkotne hoje. V Kubedu spoznamo zgodovino vasi in si privoščimo šavrinsko južino v istrski osmici. Popoldne se sprehodimo še do Trebeškega slapa in si v Loparu ogledamo Hišo od Brdinca, ki je danes preurejena v etnološko zbirko. Izlet zaključimo z obiskom na vinarski kmetiji, kjer različnih okusov zagotovo ne bo manjkalo.

KRAŠKI ROB – ISTRSKI SPODMOLI

Na koncu Sočerške vale se dvignemo na Kraški rob. Odpre se nam čudovit pogled na okolico. Ta predel Istre je nekaj posebnega, če ne celo skrivnostnega. Tukaj se skrivajo mogočni spodmoli, ki jih je izoblikovala narava in edinstveni naravni most.

KUBED

Vas »Čubed«, kot ji pravijo domačini je znana po ostankih srednjeveške utrdbe in peterokrakem zvoniku. Tukaj se je zgodil tudi prvi tabor v Slovenski Istri, na katerem so zahtevali zedinjeno Slovenijo in uvedbo slovenskega jezika v šole in urade.

TREBEŠKI SLAP

Slapovi v Istri so nekaj posebnega. Ne bučijo in vznemirjajo svojega okolja. Nežno in pojoče se prelivajo čez previs peščenjaka in se v spodnjem delu zajedajo vedno globlje v mehki fliš. V Istri je več skrivnostnih slapov, ki so rezervirani le za sladokusce, saj so skriti v težko dostopnih grapah. Trebeški slap je visok 19 m in je najvišji v Slovenski Istri.

LOPAR

Strnjena obcestna vas v osrčju Slovenske Istre ali vas na oslovem hrbtu, kot ji rečejo domačini. Ogledamo si etnološko in domoznansko zbirko Hiša od Bardinca. Kmečka kuhinja, vinska klet s leseno stiskalnico iz 19. st. in prostor krajevne zgodovine nam približajo življenje prebivalcev v teh krajih.

VINARSKA KMETIJA

V dolini reke Rižane bomo obiskali vinarsko kmetijo. Predstavili nam bodo vinsko klet in star obnovljen mlin. Vtise izleta bomo strnili ob istrskih vinih, oljčnem olju, olivah, siru in domačem kruhu. Ob vseh dobrotah bomo zagotovo pozabili na utrujenost.

 

 

Cena na osebo:

34 EUR (min. 41 oseb) / 39 EUR (25  – 40 oseb) / 44 EUR (15 – 24 oseb)

(otroci do 5 let: brezplačno / otroci od 6 – 15 let: -20%)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

šavrinska južina (bobiči z mesom, sladica, 2 dl vina),

pokušina vin s prigrizkom,

organizacija, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV,

vreme in dobra volja.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, ostalo 7 dni pred izletom.

 

Priporočamo:

športno obutev, pohodne palice, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po želji:

istrska večerja – od 12 EUR/ oseba, harmonikar – 120 EUR/ skupina.

 

 

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH.

ZAHTEVAJTE POSEBNO PONUDBO.

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih

pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.