Kontaktne informacije:
Pohodniška pot Slavnik

KOPER – KOZINA – SLAVNIK – PREŠNICA – KOPER

KOPER

Pohodniška pot – Slavnik, je lahek pohodniški izlet, primeren za vse, ki radi hodijo in uživajo v naravi. Vzpon na Slavnik je posebno doživetje, še posebej takrat kadar je ozračje čisto in vidljivost velika. Iz vašega kraja se v jutranjih urah odpravite proti morju. V Kopru vas na avtobusni postaji pričaka naš planinski vodič. Po kratkem postanku in kavici gremo naprej. Z vlakom se zapeljemo po dolini reke Rižane prek slikovitega Kraškega roba vse do Kozine.

KOZINA – SLAVNIK

Iz Kozine naprej gremo peš. Pot je položna in večji del poteka v senci dreves. S postanki imamo do vrha Slavnika (1028 m) tri ure lahkotne hoje. Spremlja nas razlaga vodnika, petje ptic, navdušuje gorsko rastje in boža veter. Nekoliko utrujene a zadovoljne nas v koči pod vrhom Slavnika sprejmejo prijazni oskrbniki, ki nam pripravijo čaj, tradicionalno joto s klobaso in nepogrešjlivi zavitek. Sledi počitek ali panoramski sprehod po bližnji okolici. Opazujete lahko čudesa narave, uživate v svežem gorskem zraku in doživljate enkraten pogled na Tržaški zaliv, na okoliške hribe in doline ter gore v daljavi. S pogledom objamete velik del Istre in zalive severnega Jadrana vse do Benetk. Na severnem obzorju se vam rišejo Dolomiti in Julijske Alpe, pred njimi Vremščica in Nanosa ter na vzhodu Snežnik. Čudovito, ves trud je poplačan.

 

PREŠNICA

Popoldne se po južnem pobočju Slavnika spustimo v dolino. V Prešnici, kjer imamo za vas pripravljeno še majhno presenečenje počakamo vlak. V povratku lahko opazujemo sončni zahod in slikovito pokrajino. V Koper se vrnemo ob 18.10 uri.

 

 

Cena na osebo:

29 EUR (min. 41 oseb) / 34 EUR (25 – 40 oseb) / 39 EUR (15 – 24 oseb)

(otroci do 5 let: brezplačno / otroci od 6 – 15 let: -20%)

 

Vključeno:

povratna vozovnica za vlak,

kosilo (juta s klobaso, sladica, čaj),

organizacija, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV, 

vreme in dobra volja.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, ostalo 7 dni pred izletom.

 

Priporočamo:

pohodne čevlje in palice, zaščito pred dežjem ali soncem, 

rezervno majico, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po vaši izbiri:

večerja – od 14 €/ oseba.

 

 

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH.

ZAHTEVAJTE POSEBNO PONUDBO.

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.