Kontaktne informacije:
Okusi Istre in morja

V jutranjih urah krenete iz vašega kraja proti Kopru, kjer vas na avtobusni postaji pričaka naš vodič. Po kratkem postanku se zapeljemo v Koštabono. Ogledamo si cerkev in se sprehodimo po vasi, ki ponuja čudovit pogled na dolino reke Dragonje. Malo kasneje si v eni izmed turističnih kmetij privoščimo pravo istrsko marendo. Pot nas potem vodi v Sv. Peter na ogled tipične istrske hiše, ki je danes preurejena v muzej. Popoldne si najprej ogledamo Soline, potem pa gremo na morje. Ribji piknik na barki je pravo doživetje. Morje, sonce ter okusna hrana in pijača bodo zagotovo razlog za dobro voljo. V Koper, kjer se naše druženje tudi zaključi se vrnemo med 18. in 19. uro.

KOŠTABONA

Koštabona je vas v slovenskem delu Istre. Stoji na naravnem pomolu nad reko Dragonjo. Arheološke najdbe dokazujejo da naj bi bilo na tem mestu že prazgodovinsko gradišče. Na mestu, kjer danes stoji cerkev svetega Kozme in Damjana je v antiki stal tempelj Bone, rimske boginje plodnosti. Vas je danes znana kot zgled ohranjene istrske vaške arhitekture.

TONINA HIŠA

Ime je dobila po zadnji stanovalki, premožni kmetici Antoniji. V pritličju je urejena oljarna z oljčnim mlinom in stiskalnico. V nadstropnem delu pa bomo videli, kakšne so bile stare kmetije v slovenskem Primorju. Najbolj zgovorno o tukajšnjem življenju v preteklosti priča bogata etnološka zbirka raznih predmetov in orodja.

SEČOVELJSKE SOLINE

Sečoveljske soline so ene redkih, kjer se je tradicionalno pobiranje soli ohranilo vse do današnjih dni. Postopek pridobivanja soli z dnevnim pobiranjem v slanici na petoli, kot rečemo podlagi, je zagotovo posebnost naše kulturne dediščine. Izvedeli bomo zakaj je naša sol tako kakovostna in bela, se sprehodili med solnimi polji in si v Muzeju solinarstva ogledali film o življenju solinarjev.

RIBJI PIKNIK NA BARKI

Popoldanski del preživimo na barki. Iz Portoroža se mimo Piranske punte, Strunjana in Izole zapeljemo do Kopra. Izkušena ekipa pomorščakov nam bo pripravila okusno morsko hrano. Hočeš, nočeš se bo prešerno razpoloženje naselilo med nas in vse skrbi bodo so za nekaj časa pozabljene. Čas si vzamemo tuid za kopanje in skoke v morje. Preprosto, vendar nepozabno.

 

 

Cena na osebo:

54 EUR (min. 41 oseb) / 59 EUR (25 – 40 oseb)

(otroci do 5 let: brezplačno / otroci od 6 – 15 let: -20%)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

istrska marenda (bobiči z mesom, sladica, 2 dl vina),

panoramska vožnja z ribjim piknikom (sardele na žaru),

pijača: vino, sok, voda – vse neomejeno,

organizacija, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV,

vreme in dobra volja.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, ostalo 7 dni pred izletom.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, opremo za kopanje in fotoaparat.

 

Doplačila po želji:

istrska večerja – od 12 EUR/ oseba,

harmonikar – 120 EUR/ skupina.

 

 

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH.

ZAHTEVAJTE POSEBNO PONUDBO.

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih

pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.