Kontaktne informacije:
Izleti za šolske skupine

HRASTOVLJE – DOŽIVETJE V ISTRI 

Obisk Hrastovelj je lahko nepozabno doživetje, saj združuje bogato zgodovino, kulturo, naravo in gastronomijo, vse tesno povezane s tradicijo. Domačini iz te istrske vasice pod Kraškim robom so se povezali v skupni turistični produkt HRASTOVLJE – DOŽIVETJE V ISTRI, tako da se lahko obiskovalcem predstavijo na prav poseben edinstven način. Doživetje vključuje voden ogled vasi, med katerim vas bo vodnik popeljal po poti odkrivanja vseh ključnih vaških znamenitosti. Odprl vam bo vrata Galerije Jožeta Pohlena ter vam predstavil, kaj vse galerija skriva in zakaj je umetnik za Istro tako pomemben. Razkazal vam bo zbirko vojaške opreme, orožja in starih predmetov, ki jo neguje domačin Grozdan Pohlen. Sledil bo obisk cerkve sv. Trojice, v kateri si boste lahko ogledali prečudovite freske, spoznali njeno zgodovino ter se z zgodbo fresk Mrtvaškega plesa vrnili nazaj v čas mističnega srednjega veka. S tem pa vašega odkrivanja vasi še ne bo konec, Ob zgodbi vodnika se boste sprehodili še do parka avtohtonih istrskih živali, gostilne Švab ali mesnice Trček. Spoznali boste istrske živali ter se za zaključek okrepčali s mesnimi in drugimi proizvodi, ki jih pridelujejo v vasi. Da pa bo doživetje res nepozabno, boste prejeli tudi razglednico Hrastovelj.

 

HRASTOVLJE – DOŽIVETJE V ISTRI traja 2,5 ure in zajema 6 kuponov, ki vključujejo:

voden ogled vasi, vstopnine v znamenitosti, razglednico in 2 doživetji.

 

Pri vsaki znamenitosti in pri vsakem doživetju se izkoristi en kupon.

 

Kuponi od 1. do 4. so namenjeni znamenitostim:

1. Spoznaj Hrastovlje – vodeni ogled vasi

2. Galerija Jože Pohlen – vstopnina in voden ogled 

3. Zbirka vojaške opreme, orožja in starih predmetov Gorazdan Pohlen – vstopnina

4. Cerkev sv. Trojice – vstopnina in voden ogled

 

Kupona 5. in 6. sta namenjena doživetjem – izberete dve izmed naslednjih:

- Park avtohtonih istrskih živali – voden ogled

- Gostilna Švab – pokušina pršuta ali fužev s tartufi & sok

- Mesnica Trček – pokušina njihovih proizvodov 

 

 

Cena na osebo:

Hrastovlje – Doživetje v Istri: 10 EUR (min. 15 učencev) 

(za spremljevalce je Hrastovlje – Doživetje v Istri –  brezplačno)

 

 * * *

Hrastovlje – Doživetje v Istri & kosilo v gostilni Švab: 18 EUR (min. 15 učencev)

(za spremljevalce je Hrastovlje – Doživetje v Istri s kosilom 12 EUR)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

opcija – menijsko kosilo (juha ali solata, pohan puran s pomfrijem, domač kruh, sladica),

vodenje, organizacija izleta in DDV.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, 70% do 7 dni pred izletom ali po dogovoru z naročilnico.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno brezalkoholno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po izbiri:

pijača pri kosilu in druga osebna naročila

 

Možnosti:

- v TIC Hrastovlje je na voljo tudi opremljena učilnica (plača se samo stroške uporabe).

 

 

* * *

SLOVENSKO PRIMORJE – NAŠE OKNO V SVET

V jutranjih urah krenete iz vašega kraja proti morju. Na avtobusni postaji v Kopru vas pričaka naš spremljevalec. Za ogrevanje si pod vodstvom strokovnega vodiča najprej ogledamo Luko Koper. Nadaljujemo s sprehodom po starem delu mestna in ob razlagi spoznamo koprsko zgodbo skozi zgodovino. Sledi kosilo in nekaj prostega časa, potem na pa na morje. Panoramska vožnja ob slovenski obali je lahko pravi užitek. V Koper, kjer se naše druženje in spoznavanje slovenske obale tudi zaključi se vrnemo najkasneje 17. ure.

LUKA KOPER

Koprska luka je danes moderno večnamensko pristanišče in slovensko pomorsko okno v svet. Je najsodobnejše opremljeno tako za pretovor, kot tudi za skladiščenje vseh vrst blaga. V sklopu Luke deluje 12 terminalov: za generalne tovore, za avtomobile, za sadje, za tekoče tovore, za les, potniški in drugi. Ogledali si bomo terminale in spoznali glavne značilnosti delovanja pristanišča.

KOPER

Carpacciov trg, Taverna, Pretorska palača, stolna cerkev, mestni stolp, vodnjak Da ponte, Mudina vrata, je le nekaj znamenitosti iz bogatega seznama mestne dediščine. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah in spoznali zgodovino, arhitekturo, umetnost ter mestni utrip nekoč in danes. V eni izmed mestnih restavracij si bomo vzeli čas tudi za kosilo.

PANORAMSKA VOŽNJA

Popoldanski del preživimo na barki. Iz Kopra se mimo Izole in Strunjana zapeljemo do Pirana, kjer se ustavimo za kratek sprehod. Čas si lahko vzamemo tudi za kopanje v izbranem zalivu. Hočeš, nočeš se bo veselo razpoloženje naselilo med nas in vse šolske skrbi bodo so za nekaj časa pozabljene. 

 

 

Cena na osebo:

29 EUR (min. 40 učencev) / 34 EUR (20 – 39 učencev)

(za spremljevalce je cena izleta 14 EUR)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

menijsko kosilo (juha, glavna jed, solata, sladica),

panoramska vožnja z barko,

vodenje, nezgodno zavarovanje, organizacija izleta in DDV.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, 70% do 7 dni pred izletom / po dogovoru z naročilnico.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po želji:

pijača pri kosilu in druga osebna naročila 

 

 

* * *

TO, GREMO EN “GIRO” PO ISTRI

V jutranjih urah iz vašega kraja krenete proti morju. Na avtobusni postaji v Kopru vas pričaka naš spremljevalec in „istrski giro“ se lahko začne. Prvič se ustavimo v Sv. Petru, kjer si ogledamo tipično istrsko hišo. Pot nadaljujemo v dolino reke Dragonje in naprej do Sečovelj, kjer imamo postanek za ogled solin. Sledi kratka vožnja do Pirana in ogled mesta. Popoldne preživimo na morju. Panoramska vožnja ob slovenski obali je lahko pravi užitek. V Koper, kjer se naše druženje in spoznavanje slovenskega primorja tudi zaključi se vrnemo ob 17.uri.

TONINA HIŠA

Ime je dobila po zadnji stanovalki, premožni kmetici Antoniji. V pritličju je urejena oljarna z oljčnim mlinom in stiskalnico. V nadstropnem delu pa bomo videli, kako so izgledale stare kmetije v slovenskem Primorju. Najbolj zgovorno pa o tukajšnjem življenju v preteklosti priča bogata etnološka zbirka raznih predmetov in orodja.

SEČOVELJSKE SOLINE

Sečoveljske soline so ene redkih, kjer se je tradicionalno pobiranje soli ohranilo vse do današnjih dni. Postopek pridobivanja soli z dnevnim pobiranjem v slanici na petoli, kot rečemo podlagi, je zagotovo posebnost naše kulturne dediščine. Izvedeli bomo zakaj je naša sol tako kakovostna in bela, se sprehodili med solnimi polji in si v Muzeju solinarstva ogledali film o življenju solinarjev.

PIRAN

Mesto ponuja izredno raznoliko in bogato paleto palač in cerkva, skritih med ulicami, ki odsevajo tisočletno zgodovino mesta. Že samo sprehod po ulicah in vzpon do cerkve Sv. Jurija z obzidjem je lahko pravo doživetje. Obiščemo tudi pomorski muzej, kjer je na ogled arheološka, etnološka in pomorska zbirka Slovenske Istre.

NA MORJU

Sledi najlepši del dneva, panoramska vožnja z barko ob slovenski obali. Vkrcamo se v Piranu in zarežemo valove mimo Strunjana in Izole do Kopra. Uživamo v kopanju in skokih v morje ter razgledu na obalo. Mimogrede kot za šalo pospravimo slastne hamburgerje, ki nam jih pripravi posadka. Skratka brezskrbna sprostitev, da ji ni para. 

 

 

Cena na osebo:

32 EUR (min. 40 učencev) / 37 EUR (20 – 39 učencev)

(za spremljevalce je cena izleta 14 EUR)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

panoramska vožnja z malico

(hamburger + sok ali kalamari + sok),

vodenje, nezgodno zavarovanje, organizacija izleta in DDV.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, 70% do 7 dni pred izletom / po dogovoru z naročilnico.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, opremo za kopanje, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po želji:

dodatna pijača na barki, druga osebna naročila 

 

 

* * * 

KRAŠKI ROB & HRASTOVLJE – DOŽIVETJE V ISTRI

V jutranjih urah se iz vašega kraja odpeljete proti Primorski. V Rižani vas ob dogovorjeni uri pričaka naš spremljevalec. Pot nadaljujemo s krajšo vožnjo do Sočerge. Od tu gremo na sprehod po Kraškem robu. Do istrskih spodmolov, tega edinstvenega naravnega spomenika in nazaj je nekaj več kot dve uri lahkotne hoje. Dopoldanski del izleta zaokrožimo s kratkim postankom v Kubedu in kosilom. Popoldne pa preživimo v Hrastovljah. Z vodnikom se odpravimo po poti vaških znamenitosti in obiščemo park avtohtonih istrskih živali. Za zaključek se ustavimo še v mesnici Trček, kjer nam predstavijo delo na kmetiji in nam za pokušino pripravijo nekaj svojih proizvodov.

KRAŠKI ROB

Kraški rob je skalna pregrada, ki predstavlja mejo med celinskim in primorskim delom Slovenije. Tu se apnenčasti kras prevesi v flišno pokrajino Slovenske Istre. Na kraškem robu se nam ob hoji in razlagi vodiča odpre čudovit pogled na okolico. Ta predel Istre je nekaj posebnega, saj se tu skrivajo mogočni spodmoli ali t.i. ušesa Istre, ki jih je izoblikovala narava in edinstveni naravni most.

KUBED

Vas Čubed, kot ji pravijo domačini je znana po ostankih srednjeveške utrdbe in peterokrakem zvoniku. Vas je odigrala je pomembno vlogo tako v času turških upadov in Beneške republike, kot tudi v 19. stoletju, ko se je tu zgodil prvi tabor v Slovenski Istri na katerem so zahtevali zedinjeno Slovenijo.

HRASTOVLJE

V podaljšku Rižanske doline leži staro gručasto naselje Hrastovlje. Obisk Hrastovelj je lahko nepozabno doživetje, saj združuje bogato zgodovino, kulturo, naravo in gastronomijo, vse tesno povezane s tradicijo. Domačini iz te istrske vasice pod Kraškim robom so se povezali v skupni turistični produkt HRASTOVLJE – DOŽIVETJE V ISTRI, tako da se lahko obiskovalcem predstavijo na prav poseben edinstven način. Doživetje vključuje voden ogled vasi, med katerim vas bo vodnik popeljal po poti odkrivanja vseh ključnih vaških znamenitosti. Odprl vam bo vrata Galerije Jožeta Pohlena ter vam predstavil, kaj vse galerija skriva in zakaj je umetnik za Istro tako pomemben. Razkazal vam bo zbirko vojaške opreme, orožja in starih predmetov, ki jo neguje domačin Grozdan Pohlen. Sledil bo obisk cerkve sv. Trojice, v kateri si boste lahko ogledali prečudovite freske, spoznali njeno zgodovino ter se z zgodbo fresk Mrtvaškega plesa vrnili nazaj v čas mističnega srednjega veka. S tem pa vašega odkrivanja vasi še ne bo konec, Ob zgodbi vodnika se boste sprehodili še do parka avtohtonih istrskih živali in mesnice Trček. Spoznali boste istrske živali ter se za zaključek okrepčali s mesnimi in drugimi proizvodi, ki jih pridelujejo na kmetiji. Da pa bo doživetje res nepozabno, boste prejeli tudi razglednico Hrastovelj.

 

 

Cena na osebo:

27 EUR (min. 40 učencev) / 32 EUR (20 – 39 učencev)

(za spremljevalce je cena izleta 10 EUR)

 

Vključeno:

program HRASTOVLJE – DOŽIVETJE V ISTRI

menijsko kosilo (juha ali solata, pohan puran s pomfrijem, domač kruh, sladica),),

vodenje, nezgodno zavarovanje, organizacija izleta in DDV.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, 70% do 7 dni pred izletom ali po dogovoru z naročilnico.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po želji:

pijača pri kosilu in druga osebna naročila 

 

 

* * *

SLOVENSKA OBALA Z MORSKE STRANI

V jutranjih urah krenete proti slovenski obali. Pot načrtujete tako, da ste približno ob 9.45 v Izoli, kjer vas na avtobusnem postajališču pričaka naš vodič, ki bo poskrbel da bo izlet potekal v skladu s programom. Z ladjico se boste mimo Belih skal, Mesečevega zaliva in Strunjana zapeljali do Pirana. Vodič bo učencem predstavil slovensko obalo in morje. V Piranu bodo učenci na sprehodu spoznali glavne mestne znamenitosti in zanimivosti ter se povzpeli do cerkve nad mestom. Za zaključek piranskega sprehoda sledi še ogled akvarija in nekaj prostega časa. Ob 14.uri se z ladjico počasi odpravite nazaj proti Izoli, kjer se ob 15.uri naše druženje in spoznavanje slovenske obale ter morja tudi zaključi.

PIRAN

Mesto ponuja izredno raznoliko in bogato paleto palač in cerkva, skritih med ulicami, ki odsevajo tisočletno zgodovino mesta. Že samo sprehod po ulicah in vzpon do cerkve Sv. Jurija z obzidjem je lahko pravo doživetje. Vrhunec pa je zagotovo obisk akvarija, kjer bodo učenci doživeli podvodni svet slovenskega morja.

 

 

Cena na osebo:

22 EUR (min. 40 učencev) / 27 EUR (20 – 39 učencev)

(za spremljevalce je izlet brezplačen)

 

Vključeno:

panoramska vožnja z barko,

vstopnina za ogled akvarija ali multimedijskega muzeja,

spremstvo vodiča, nezgodno zavarovanje, organizacija izleta in DDV

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, 70% do 7 dni pred izletom ali po dogovoru z naročilnico. 

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat. 

 

Doplačila po želji:

pijača pri kosilu in druga osebna naročila 

 

  

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH. PIŠITE NAM!

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.