Kontaktne informacije:
S prijatelji od vinarja do olkarja

Naš vodič vas ob dogovorjeni uri pričaka v Kopru na avtobusni postaji. Dopoldanski del izleta začnemo z ogledom največje vinske kleti v Istri, nadaljujemo z ogledom oljarne, cerkve in krkavškega kamna v Krkavčah ter zaokrožimo s šavrinsko južino v istrski osmici. Popoldne sledi sprejem s pokušino v Marežganski kanavi in za zaključek izleta še obisk ene izmed vinskih kleti v Truškah. Različni okusi se bodo kar vrstili in vsakdanje skrbi bodo za nekaj časa pozabljene.

VINAKOPER

V eni najlepših vinskih kleti na Slovenskem odkrijemo istrsko vino, okus naše zemlje in sonca ter pečat dela naših ljudi. Predstavili nam bodo proizvodnjo vina in nas ob razlagi popeljali skozi vinske dvorane. Zagotovo nas bo očaral sod, ki drži več kot 41.000 litrov in je dolgo veljal za največjega v Evropi. Tudi pokušina ne bo izostala.

KRKAVČE

Tipična istrska vasica, ki kot stražar bedi nad dolino reke Dragonje. Najstarejša znamenitost vasi je skrivnostni Krkavški kamen, ki je od nekdaj privlačil iskalce pozabljenih zgodb. Posebnost vasi pa je živa skala, ki podpira vas in v katero je »tlakovan« trg pred cerkvijo. V vasi deluje tudi oljarna, kjer se bomo ustavili in spoznali način pridelave oljčnega olja.

OSMICA

Ime osmica, so dobili vinotoči v katerih so vinogradniki lahko prodajali svoje vino osem dni v letu brez davka. Vinarji so prirejali osmice v prostoru, kjer se je vino hranilo: v kleti ali kantini. Danes lahko vinar organizira osmico največ dvakrat na leto po deset dni, dokler ima lastno hrano in pijačo. Za opoldansko južino se bomo ustavili v eni izmed osmic ustavili tudi mi.

MAREZIGE

Vas je razpotegnjena po slemenu hriba in leži kar 280 m nad morjem. Ponuja nam čudovit razgled na celoten Koprski zaliv. Znana je po prvem uporu proti fašistom v Slovenskem primorju in po Prazniku refoška. V marežganski kanavi, ki je urejena v stilu stare kmečke hiše, nas bodo pričakal vinar in oljkar. Različnih okusov zagotovo ne bo manjkalo.

TRUŠKE

Truške so posebno naselje sredi osrčja Slovenske Istre. Vas je sestavljena iz šestih zaselkov in nima pravega središča. Je pa idealno izhodišče za pohodniške izlete v dolino reke Dragonje. V svoj hlad nas sprejme in se predstavi še ena vinska klet.

 

 

Cena na osebo:

47 EUR (min. 41 oseb) / 53 EUR (25 – 40 oseb) / 59 EUR (15 – 24 oseb)

(otroci do 5 let: brezplačno / otroci od 6 – 15 let: -20%)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

šavrinska južina (bobiči z mesom, sladica, 2 dl vina),

degustacija vin v Vinakoper,

2x pokušina istrskih vin, oljčnega olja, oljk, sira, pršuta in domačega kruha,

organizacija, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV,

vreme in dobra volja.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, ostalo 7 dni pred izletom.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po vaši izbiri:

istrska večerja – od 12 EUR / oseba; harmonikar – 120 EUR/ skupina.

 

 

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH.

ZAHTEVAJTE POSEBNO PONUDBO.

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih

pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.