Kontaktne informacije:
Zakladi Istre

Naš vodič vas ob dogovorjeni uri pričaka v Kopru. Najprej obiščemo Soline, nakar sledi še ogled Krkavč. Vmes si vzamemo še čas za ogled torkle (oljarne) in degustacijo oljčnega olja. Opoldne se v eni izmed osmic okrepčamo s pravo šavrinsko južino in žlahtno kapljico. Popoldne nas pot vodi v Hrastovlje na ogled cerkve Sv. Trojice. Za zaključek pa se ustavimo še na Socerbu, kjer si ogledamo grad in Sv. Jamo, kot edino podzemno cerkev v Sloveniji.

SEČOVELJSKE SOLINE

Sečoveljske soline so ene redkih, kjer se je tradicionalno pobiranje soli ohranilo vse do današnjih dni. Postopek pridobivanja soli z dnevnim pobiranjem v slanici na petoli, kot rečemo podlagi, je zagotovo posebnost naše kulturne dediščine. Izvedeli bomo zakaj je naša sol tako kakovostna in bela, se sprehodili med solnimi polji in si v Muzeju solinarstva ogledali film o življenju solinarjev.

KRKAVČE

Tipična istrska vasica, ki kot stražar bedi nad dolino reke Dragonje. Najstarejša znamenitost vasi je skrivnostni Krkavški kamen, ki je od nekdaj privlačil iskalce pozabljenih zgodb. Posebnost vasi pa je živa skala, ki podpira vas in v katero je »tlakovan« trg pred cerkvijo. Življenje istrskega človeka pa bomo spoznali v prenovljeni istrski hiši Živi muzej – Hiša Vrešje, kjer nas bodo sprejeli na tradicionalen način.

OSMICA

Ime osmica, so dobili vinotoči v katerih so vinogradniki lahko prodajali svoje vino osem dni v letu brez davka. Vinarji so prirejali osmice v prostoru, kjer se je vino hranilo: v kleti ali kantini. Danes lahko vinar organizira osmico največ dvakrat na leto po deset dni, dokler ima lastno hrano in pijačo. In za opoldansko južino se bomo ustavili v eni izmed osmic.

HRASTOVLJE

V podaljšku Rižanske doline leži staro gručasto naselje Hrastovlje. Zaradi svoje taborske cerkve s trdnjavskim obzidjem in fresk je zaslovelo po vsem svetu. Cerkev Sv. trojice se s svojimi freskami uvršča v sam vrh srednjeveškega slikarstva na Slovenskem. Še posebej slovi Mrtvaški ples, ki nam sporoča, da smo pred smrtjo vsi enaki.

SOCERB

Grad Socerb leži na robu kraške stene, s katere se nam odpira čudovit razgled na gričevje Slovenske Istre, obalna mesta in Tržaški zaliv. Skozi zgodovino je imel grad pomembno strateško vlogo in vrsto gospodarjev, ki so nadzorovali trgovske poti. Sv. Jama v bližini je znana kot edina podzemna cerkev v Sloveniji in prebivališče tržaškega mučenca sv. Socerba. V spremstvu jamarja se bomo spustili vanjo.

 

 

Cena na osebo:

39 EUR (min. 41 oseb) / 44 EUR (25 – 40 oseb) / 49 EUR (15 – 24 oseb)

(otroci do 5 let: brezplačno / otroci od 6 – 15 let: -20%)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

šavrinska južina (bobiči z mesom, sladica, 2 dl vina),

organizacija, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV,

vreme in dobra volja.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, ostalo 7 dni pred izletom.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po vaši izbiri:

istrska večerja – od 12 EUR/ oseba, harmonikar – 120 EUR/ skupina.

 

 

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH.

ZAHTEVAJTE POSEBNO PONUDBO.

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih

pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.