Kontaktne informacije:
Dragonja in njeni stražarji

Iz vašega kraja se proti morju odpravite v jutranjih urah. V Kopru vas na avtobusni postaji pričaka naš vodič. Po krajšem postanku se zapeljemo v Koštabono. Ogledamo si cerkev in se sprehodimo po vasi, ki ponuja čudovit pogled na dolino reke Dragonje. Iz Koštabone se po neokrnjeni naravi peš odpravimo v dolino reke Dragonje. Po približno uri in pol lahkotne hoje bomo prišli do reke, kjer obiščemo Kodarinov mlin in si v autentičnem okolju privoščimo šavrinsko malico. Naslednja postaja je Sv. Peter, kjer si ogledamo tipično istrsko hišo z oljarno. Izlet zaključimo z obiskom Krkavč, kjer ob dobri hrani in pijači strnemo vtise izleta.

KOŠTABONA

Koštabona je vas v slovenskem delu Istre. Stoji na naravnem pomolu nad reko Dragonjo. Arheološke najdbe dokazujejo da naj bi bilo na tem mestu že prazgodovinsko gradišče. Na mestu, kjer danes stoji cerkev svetega Kozme in Damjana je v antiki stal tempelj Bone, rimske boginje plodnosti. Vas je danes znana kot zgled ohranjene istrske vaške arhitekture.

 

DOLINA DRAGONJE

Reka Dragonja, ki teče po istoimenski dolini je s svojimi številnimi pritoki ustvarila slikovite slapove in erozijsko aktivne meandre. Na pobočjih pa obiskovalce očarajo zapuščene terase, skrbno obdelani oljčni nasadi, vinogradi in drugo sredozemsko rastje. Iz kulturne dediščine velja omeniti Kodarinov in Mazurinov mlin. Dolina, nekoč polna mlinov, danes sameva v pozabi in kar vabi raziskovalce.

 

TONINA HIŠA

Ime je dobila po zadnji stanovalki, premožni kmetici Antoniji. V pritličju je urejena oljarna z oljčnim mlinom in stiskalnico. V nadstropnem delu pa bomo videli izgled stare kmetije v slovenskem Primorju. Najbolj zgovorno pa o tukajšnjem življenju v preteklosti priča bogata etnološka zbirka raznih predmetov in orodja.

 

KRKAVČE

Tipična istrska vasica, ki kot stražar bedi nad dolino reke Dragonje. Najstarejša znamenitost vasi je skrivnostni Krkavški kamen, ki je od nekdaj privlačil iskalce pozabljenih zgodb. Posebnost vasi pa je živa skala, ki podpira vas in v katero je »tlakovan« trg pred cerkvijo. V vasi deluje tudi oljarna, kjer se bomo ustavili in spoznali način pridelave oljčnega olja.

 

 

Cena na osebo:

42 EUR (min. 41 oseb) / 47 EUR (25 – 40 oseb) / 52 EUR (15 – 24 oseb)

(otroci do 5 let: brezplačno / otroci od 6 – 15 let: -20%)

 

Vključeno:

vsi ogledi in vstopnine po programu,

šavrinska malica (pršut, sir, olive, oljčno olje, domač kruh, 2 dl vina),

istrska večerja (dobrodošlica, bobiči, glavna jed s prilogo, sladica)

organizacija, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV,

vreme in dobra volja.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, ostalo 7 dni pred izletom.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Doplačila po vaši izbiri:

harmonikar – 120 EUR/ skupina, pijača pri večerji.

 

  

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH.

ZAHTEVAJTE POSEBNO PONUDBO.

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih

pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.