Kontaktne informacije:
Gradovi tržaškega Krasa

Iz vašega kraja se odpravite v jutranjih urah, naš vodič pa se vam pridruži v Kozini. Prva postaja je Socerb, kjer si ogledamo grad in Sv. Jamo. Sledi spust po osapski dolini v Trst, kjer imamo enourni postanek. Naslednji postanek je na gradu Miramar, kjer spoznamo zgodovino in se sprehodimo po čudovitem parku. Nadaljujemo s kratko vožnjo do Sesljana od koder se po Rilkejevi energijski poti sprehodimo do Devinskega grada (30 min. lahkotne hoje, 150 m nad morjem). Druženje zaključimo z večerjo v avtentičnem okolju našega Krasa, kjer v veselem in sproščenem vzdušju strnemo vtise izleta.

SOCERB

Grad Socerb leži na robu kraške stene, s katere se nam odpira čudovit razgled na gričevje Slovenske Istre, obalna mesta in Tržaški zaliv. Skozi zgodovino je imel grad pomembno strateško vlogo in vrsto gospodarjev, ki so nadzorovali trgovske poti. Sv. Jama v bližini je znana kot edina podzemna cerkev v Sloveniji in prebivališče tržaškega mučenca sv. Socerba. V spremstvu jamarja se spustimo vanjo.

TRST

Trst je svoj vzpon doživel za časa Marije Terezije. Takrat je nastal Trst, kot ga poznamo danes, pristanišče z bogatimi stavbami, mogočnimi trgi ter cerkvami. Staro srednjeveško mesto se skupaj z ostanki iz rimskega obdobja skriva na hribu Svetega Justa, kjer se nahaja tudi park ter katedrala Svetega Justa s prekrasnim mozaikom.

MIRAMAR

Grad Miramar se nahaja 6 km severozahodno od Trsta. Zgraditi ga je dal nadvojvoda Maksimilijan Habsburški med leti 1856 in 1860. Kasneje je grad služil kot občasna rezidenca Habsburžanov, v tridesetih letih 20. stoletja pa je v njem živel Amadeus Savojski. Obdaja ga čudovit park z redkimi eksotičnimi rastlinami, ki jih je Maksimilijan deloma prinesel s svojih potovanj. Danes je grad urejen kot muzej.

DEVINSKI GRAD

Grad je postavila rodbina Wallsee okrog leta 1363, kot nadomestek propadajočega antičnega gradu. Tu je bil sedež devinskega gospostva, ki je takrat segalo od Vipavske doline mimo Krasa do Reke. Skozi stoletja je grad imel pomembno vlogo v političnem, gospodarskem in kulturnem pogledu. Baje ga je obiskal že Dante Alighieri. V njem je nešteto umetnin in dragocenosti iz preteklih časov.

 

 

Cena na osebo:

34 EUR (min. 41 oseb) / 39 EUR (25 – 40 oseb) / 44 EUR (15 – 24 oseb)

(otroci do 5 let: brezplačno / otroci od 6 – 15 let: -20%)

 

Vključeno:

ogled Socerba in Sv. Jame v spremstvu jamarja,

kraška večerja (dobrodošlica, predjed, juha, 2 vrsti mesa s prilogo, solata, štruklji),

organizacija, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV,

vreme in dobra volja.

 

Plačilni pogoji:

30 % ob prijavi, ostalo 7 dni pred izletom.

 

Priporočamo:

športno obutev, zaščito pred dežjem ali soncem, osvežilno pijačo in fotoaparat.

 

Možnosti za doplačilo:

Miramar – 8 EUR,

Devinski grad – 8 EUR, 

pijača pri večerji.

 

 

PROGRAM IZLETA LAHKO OBLIKUJEMO TUDI PO VAŠIH ŽELJAH.

ZAHTEVAJTE POSEBNO PONUDBO.

 

Splošne informacije:

Za vse, česar v programu ni posebej navedenega, veljajo Splošni pogoji agencije Istranka.

Organizator si zaradi nepredvidenih dogodkov, zvišanja cen dobaviteljev ali premajhnega števila prijavljenih

pridružuje pravico do spremembe cene in programa izleta.