Kontaktne informacije:
O piškotkih

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani. S pomočjo piškotkov si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine in drugih bistvenih elementov spletne strani. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.
Primer uporabljenih piškotkov: qtrans_cookie_test

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.

Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.

Gogle Maps

Je storitev prikaza interaktivnega zemljevida. Omogoča nam prikaz željenih lokacij potovanj in ostalih pomembnih informacij na interaktivnem zemljevidu. Življenska doba teh piškotkov znaša dol pol leta.

Primer uporabljenih piškotkov: NID, khcookie, PREF, SNID.

Facebook

Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoča prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov, komentarjev.

Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: act,locale, lu, datr, csm